Bach Bloesemtherapie

Zelfinzicht en emotionele balans met Bach Bloesem Remedies

Moeilijke omstandigheden zijn eigen aan het leven. Zonder dat je het beseft, stapelen onverwerkte emoties zich op. Je geraakt meer en meer uit balans, waardoor zich innerlijke blokkades vormen. Het leven is herbalanceren. Zo kan je vanuit rust en vertrouwen omgaan met de uitdagingen die op je pad komen. De Bach Bloesem Remedies ondersteunen je hierbij.

Waar je uit balans bent gegaan, sturen Bach Bloesems je emotioneel bij. Ze helpen je niet alleen bij het loslaten van negatieve emoties en gemoedstoestanden (dat zijn slechts de symptomen van je disbalans), maar pakken ook de onderliggende blokkades aan.

Bach Bloesems geven je ook zelfinzicht en helpen je om dichter bij je ware natuur te komen, zodat je letterlijk meer jezelf wordt.

We selecteren Bach Bloesems op basis van de gemoedstoestand, de negatieve stemming of de emotie die je vertoont in negatieve omstandigheden. De gepaste remedie brengt je emoties in balans, waardoor de kwaliteiten die in jou aanwezig zijn terug naar boven komen. Je hoeft dus niets nieuws aan te leren. Er is alleen een opkuis nodig van emotionele lagen.

De remedies van Dr. Bach

Bach Bloesemtherapie Dr. Bach Slow Living Animals

In de jaren na 1920 ontdekte erkend bacterioloog Dr. Edward Bach 38 remedies. Van daaruit ontwikkelde hij het Bach Remedie Zelfhulpsysteem. Hij linkte elke remedie aan een basisemotie of een bepaalde stemming, gemoedstoestand of karaktertrek.

De remedies kuisen emotionele lagen op met deze positieve gevolgen:

  • je leidt een gezonder emotioneel leven
  • je brengt je persoonlijkheid in balans
  • je krijgt meer zelfinzicht
  • je evolueert naar je natuurlijke staat van zijn

Bovendien zorgt emotionele balans er ook voor dat je fysiek gezond blijft. Ziekte krijgt dus minder kans om zich te ontwikkelen.

Dr. Bach ontwikkelde dus een eenvoudig, betaalbaar en toegankelijk systeem, waarmee je zelf aan de slag kan. Als je je emoties en karaktertrekken herkent, kan je de juiste remedies selecteren om zo je innerlijke zelf te managen.

Ben je overspoeld door emoties of vind je het moeilijk om de juiste bloesems te selecteren, dan kan een consult je helpen.

Wat zijn Bachbloesem Remedies?

Bach Bloesem Remedies worden uit bloemen, planten en bomen gehaald, door middel van de zonnemethode en de kookmethode (vergelijkbaar met plantenextracten). De remedies zijn positieve energieën en harmonieuze trillingen die de positieve kwaliteiten in mensen stimuleren.

We hebben allemaal positieve energieën en kwaliteiten in ons om met dingen in het leven om te gaan en te leven vanuit onze natuur. Maar door nare levenservaringen kunnen die ondergesneeuwd raken.

Bachs zorgen voor een opkuis van emotionele lagen, ook blokkades genoemd. Daardoor komen je positieve kwaliteiten terug vrij.

Bach Bloesems werken zacht, maar tegelijk krachtig. Als je ze bijvoorbeeld inzet bij een emotionele of fysieke ziekte, behandelen ze niet de ziekte, maar richten ze zich op de gemoedstoestanden en de stemmingen die de ziekte veroorzaakt. Het is belangrijk dat je energie op het herstel gefocust blijft, in plaats van op negativiteit. Stuur je de emoties bij, dan kan het lichaam meer energie sturen naar het helen. Op die manier dragen de remedies bij tot je fysieke gezondheid.

In die context werken de Bachs ook preventief. Als je emotioneel goed functioneert, ben je minder vatbaar voor fysieke klachten. Het zijn juist de emotionele innerlijke blokkades die – indien ze genegeerd worden – het lichaam fysieke signalen gaan geven, bijvoorbeeld door ziekte.

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Samen aan de slag

We gaan samen kijken welke Bach Bloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hieronder vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke Bach voor staat en de dosering om een flesje te maken.

Blogs & Vlogs

Mens in Balans

Blogs en vlogs gericht op het welzijn van de mens

Dier in Balans

Blogs en vlogs gericht op het welzijn van dieren

Animal Skill Sharing

Blogs en vlogs over Slow travel en mijn dierendoelen