Willow Bach Bloesem

Wilg

Willow

Zelfmedelijden, wrok, verbittering en pessimisme.

Het Willow type uit balans heeft het gevoel een slachtoffer te zijn van het leven. Je neemt daarmee je eigen levenslot niet in handen.

Je denkt dat het leven en je medemens het niet goed met je voor hebben. Je voelt je tekort gedaan. Je vraagt je af “waarom overkomt het mij?” en “waar heb ik dat aan verdiend?”.

Je vindt het dan ook vanzelfsprekend dat anderen je helpen, maar je kan je er niet blij of tevreden over voelen. Een bedankje vind je overbodig.

Je hebt er moeite mee om iemand anders zijn geluk, gezondheid of succes te gunnen. Je durft te roddelen en te stoken. Je klaagt en moppert en bent vaak chagrijnig en geïrriteerd.

Je hebt moeite met de ander te vergeven en je kan heel haatdragend zijn, ook wanneer je tegenstand krijgt. Je bent een vat vol woede, maar je ontploft niet. Je woede uit je passief via verbittering.

Je kiest voor de slachtofferrol. Als het toch beter met je gaat, geef je dat niet graag toe. Die negatieve gemoedstoestand van zelfmedelijden, waarbij je constant wrok koestert, tast je levensvreugde en vitaliteit aan.

Iedereen kan in een negatieve Willow toestand terecht komen. Dus naast het feit dat Willow een typeremedie is, wordt ze ook ingezet als stemmingsremedie.

Misbruik kan iedereen overkomen, waardoor je daadwerkelijk slachtoffer bent. De Willow energie kan je dan helpen om terug meester van je leven te worden, ondanks wat je werd aangedaan.

Positief vermogen

Willow in balans heeft prachtige kwaliteiten. Willow stimuleert het vermogen om je eigen levenspad te bewandelen en heer en meester te blijven over je eigen lot, los van wat er op je pad komt.

De remedie helpt je uit het slachtofferschap te stappen. Je neemt terug verantwoordelijkheid over je eigen levenspad in plaats van de verantwoordelijk af te schuiven op anderen of op het leven zelf.

Je beseft dat het leven je lessen geeft, in plaats van je te pesten.

De remedie moedigt hoop en optimisme aan. Je geniet weer van het leven, zonder wrok of verbittering.

De remedie stimuleert ook vergevingsgezindheid en het vermogen anderen het geluk te gunnen. Ze helpt wrok te neutraliseren en je relativeringsvermogen en ‘humor’ te herwinnen.

Ze maakt je ervan bewust dat negatief denken meer negativiteit aantrekt en dat positief denken meer positiviteit op je af stuurt.

Bach Bloesem Willow Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Those who without apparently sufficient reason become resigned to all that happens, and just glide through life, take it as it is, without any effort to improve things and find some joy. They have surrendered to the struggle of life without complaint.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de moedeloosheid en wanhoop

Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren

Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Elm

Bach Bloesem Larch

Larch

Bach Bloesem Oak

Oak

Bach Bloesem Pine

Pine

Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet-chestnut

Bach Bloesem Willow

Willow

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.