White Chestnut Bach Bloesem

Witte paardenkanstanje

White Chestnut

Ongewenste gedachten en mentale discussies

White Chestnut wordt geselecteerd als je aanhoudende zorgelijke gedachten hebt die steeds terugkeren.

Deze gedachten hebben de volgende kenmerken:

  • ze zijn ongewenst maar lijken onbeheersbaar te zijn
  • ze hoeven niet noodzakelijk een onzekere of angstige ondertoon te hebben
  • ze zijn repetitief van aard
  • je komt er nooit mee tot een oplossing

Als er iets onprettigs gebeurt kan je dat als White Chestnut type maar moeilijk loslaten.  Je beleeft de situatie telkens opnieuw in gedachten.

Door die mentale discussies ben je vaak diep in gedachten verzonken, waardoor je voor de buitenwereld afwezig overkomt.

Je voelt een constante bezorgdheid in combinatie met een terneergeslagenheid.  Overdag kan je je niet concentreren en ‘s nachts kan je vaak niet slapen, omdat de negatieve gedachten voortdurend door je hoofd spoken. Je blijft in cirkels denken en je komt niet vooruit.

White Chestnut wordt ook ingezet als je in rampscenario’s denkt.  Je maakt je op voorhand al zorgen.  Je denkt dat iets niet gaat lukken of problemen gaat veroorzaken.  Je beleeft het in gedachten alsof het al zo is, terwijl het in realiteit anders is.

Als je in een negatieve White Chestnut toestand bent, dan kan je niet voorkomen dat deze gedachten binnen komen.  Je wil ook helemaal niet bezig zijn met al die gedachten.  Je wil ze uit je hoofd.

Ben je er eenmaal in geslaagd om de gedachten uit je hoofd te zetten, dan kunnen ze op een onverwacht moment gewoon terug binnen komen.  Het gevolg is dat je geen rust vindt, niet in je hoofd en niet in je lijf.

Er gaat tomeloze energie naar de gedachten en het onderdrukken ervan.  Je kan je onmogelijk nog concentreren op de dingen waar je wel mee bezig wil zijn zoals je werk, hobbies, een fijne wandeling met je hond ….

White Chestnut is een typeremedie en een stemmingsremedie.  Iedereen kan in een tijdelijke toestand geraken van White Chestnut.

Positief vermogen

De remedie herstelt je interesse en aanwezigheid in het hier en nu.  White Chestnut installeert gemoedsrust in een heldere geest.

Het stopt de gedachtenstroom en geeft je zo de controle terug, waardoor je weer ruimte maakt om op een positieve manier aan problemen te werken.

De remedie stimuleert ook je gevoel van vertrouwen in een goede afloop, waardoor je vanzelf stopt met piekeren.
Je hoeft dus niets aan het piekeren zelf te doen, want dat verdwijnt vanzelf als je White Chestnut energie in balans is.

Bach Bloesem White Chestnut Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those who cannot prevent thoughts, ideas, arguments which they do not desire from entering their minds. Usually at such times when the interest of the moment is not strong enough to keep the mind full. Thoughts which worry and will remain, or if for a time thrown out, will return. They seem to circle round and round and cause mental torture. The presence of such unpleasant thoughts drives out peace and interferes with being able to think only of the work or pleasure of the day.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep met onvoldoende interesse voor het heden

Voor hen die niet in het hier en nu leven

Bach Bloesem Clematis

Clematis

Bach Bloesem Chestnut Bud

Chestnut Bud

Bach Bloesem Honeysuckle

Honeysuckle

Bach Bloesem Mustard

Mustard

Bach Bloesem Olive

Olive

Bach Bloesem Wild Rose

Wild Rose

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.