Walnut Bach Bloesem

Walnoot

Walnut

Moeilijkheden met veranderingen en invloeden van buitenaf

Als Walnut type weet je heel goed wat je in het leven wil. Je hebt daar je eigen manier voor. Je kan ook wel de pionier genoemd worden, omdat je nieuwe dingen in het leven zet, waar anderen vaak nog niet klaar voor zijn.

Door je grote ontvankelijkheid dwaal je soms af van je eigen levenspad. Vooral wanneer er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, hebben de ideeën en meningen van sterke persoonlijkheden vaak te veel impact. Je verliest je standvastigheid doordat je je laat beïnvloeden. Ook de druk die je ervaart in je positie als buitenstaander en de weerstand van de massa, kan je doen wankelen in je besluit.

Walnut beschermt je tegen deze invloeden, zodat je standvastigheid behoudt en je op je eigen spoor blijft.

Situaties waar zich essentiele veranderingen aandienen en de mijlpalen van je leven zijn ook een indicatie om Walnut te selecteren. Bv. verandering van geloof, trouwen, ouderschap, verandering van werk, emigratie naar het buitenland … De remedie helpt je vlot aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Dat doet ze ook bij veranderingen op biologisch vlak nl. tandjes krijgen, menstruatie, zwangerschap, menopauze, sterven … Ze helpt je de overgang tussen de verschillende ontwikkelingsfasen van je leven te maken.

Wanneer je bepaalde gewoontes wil veranderen zoals stoppen met roken, nagelbijten … kan Walnut een mooie ondersteuning zijn, om niet terug te grijpen naar wat je gewend bent. Je blijft standvastig in je keuze.

In een negatieve Walnut toestand vind je het moeilijk om een nieuw begin te maken en om de laatste definitieve stap naar verandering te zetten. Dat komt niet alleen doordat je je soms laat beïnvloeden door sterke meningen van anderen. Als je je verleden (oude (familie)banden, patronen, onverwerkte gevoelens, herinneringen) en beperkende gedachten nog niet hebt losgelaten, doen zij je opnieuw grijpen naar oude gewoontes. Zij staan verandering en transformatie in de weg.

Verandering heeft gevolgen. Het maakt je sowieso wat wankel door de stress. Dit maakt je extra vatbaar voor de invloed van het verleden, huidige omstandigheden of de input van anderen. Zo wijk je van je beslissingen af en beland je op een zijspoor. Ook hier komt de standvastigheid van de Walnut remedie van pas.

Verandering gaat vaak gepaard met verlies en verdriet bv. bij echtscheiding, overlijden van een dierbare, verlies van woonst, verslaving … Ook bij deze gemoedstoestanden kan de Walnut remedie steun bieden.

Hulpverleners die het moeilijk vinden om zich af te schermen van de impulsen van bepaalde klanten kunnen Walnut innemen om hun energie te sparen en het ‘leeggezogen’ gevoel te voorkomen.

Ook hoogsensitieve mensen kunnen gebaat zijn bij Walnut om zich te beschermen tegen beïnvloeding van buitenaf en om veranderingen makkelijker aan te kunnen.

Walnut wordt ingezet als typeremedie en symptoomremedie.

Positief vermogen

Met de Walnut remedie zet je stappen voorwaarts in je leven en laat je het verleden los.
Walnut helpt je aan te passen aan de veranderingen in je leven, alsook de gevolgen van veranderingen.

Ze beschermt je tegen invloeden en sterke meningen van anderen, zodat je op je eigen levenspad blijft.

Walnut helpt oude banden te doorbreken en herinneringen los te laten die je belemmeren verder te gaan met je leven.
Walnut stimuleert op die manier de standvastigheid die je nodig hebt om op je eigen spoor te blijven.

Bach Bloesem Walnut Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those who have definite ideals and ambitions in life and are fulfilling them, but on rare occasions are tempted to be led away from their own ideas, aims and work by the enthusiasm, convictions or strong opinions of others. The remedy gives constancy and protection from outside influences.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de overgevoeligheid

Voor hen die overgevoelig zijn voor invloeden en ideeën van anderen

Bach Bloesem Agrimony

Agrimony

Bach Bloesem Centaury

Centaury

Bach Bloesem Holly

Holly

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.