Vine Bach Bloesem

Wijnstok

Vine

Dominerend, onverzettelijk

Vine types in balans zijn vaak zelfverzekerde, vastberaden natuurlijke leiders die oog hebben voor de kwaliteiten en meningen van anderen. Je bent getalenteerd en ambitieus en je hebt een duidelijke mening over wat goed is.

Uit balans ben je een gespannen leider die de sterke neiging heeft om anderen te gaan domineren en commanderen. Ook al functioneer je het best in een leidinggevende functie, je bent geneigd je leidersrol te gebruiken om anderen te domineren of te koeioneren.

In je hunker naar macht en controle houd je geen rekening met het standpunt of de mening van anderen. Je eist onvoorwaardelijke gehoorzaamheid. Je duldt geen tegenspraak.

Omdat je zo overtuigd bent van jouw manier, heb je de neiging anderen te forceren om dingen te doen zoals jij ze wilt.

Je bent niet geïnteresseerd in wat ze denken, ook niet over jou. Je argumenteert en discussieert niet. Hebben ze een andere mening dan ga je hen kleineren, liefst in het openbaar. Gehoorzamen ze niet dan kan je doorschieten in woede.

In een extreme Vine toestand is de persoon in kwestie hard, harteloos en wreed. Denk hierbij aan ouders, bazen, leerkrachten, hondentrainers of politieke leiders die met ijzeren hand regeren en redeneren dat het doel de middelen heiligt. Maar ook kinderen die anderen pesten hebben baad bij Vine.

Vine is een typeremedie, maar kan ook een tijdelijke toestand zijn waarin je mensen begint te commanderen en geen oog meer hebt voor hun mening.

Positief vermogen

De Vine remedie ondersteunt je om met vastberadenheid leiding te geven zonder te willen overheersen.

Het stimuleert ontspannen natuurlijk leiderschap en maakt je minder hard en streng. Je wordt een wijze, vriendelijke en liefhebbende gids die anderen aanmoedigt, inspireert en begeleidt, maar dan zonder dominantie of druk.

Je beseft dat je niet meer alles gespannen onder controle hoeft te houden. Je hebt oog voor de kwaliteiten van een ander. Je commandeert niet meer, maar gaat in overleg.

Je gebruikt het vertrouwen en de zekerheid die je uitstraalt om anderen te inspireren en om hun eigen levenspad te laten ontdekken.

Bach Bloesem Vine Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Very capable people, certain of their own ability, confident of success. Being so assured, they think that it would be for the benefit of others if they could be persuaded to do things as they themselves do, or as they are certain is right. Even in illness they will direct their attendants. They may be of great value in emergency.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Voor hen die zich bemoeien met het leven van de ander

Bach Bloesem Beech

Beech

Bach Bloesem Chicory

Chicory

Bach Bloesem Rockwater

Rockwater

Bach Bloesem Vervain

Vervain

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.