Sweet Chestnut Bach Bloesem

Tamme Kastanje

Sweet Chestnut

Extreme mentale pijn als gevolg van moeilijke omstandigheden

Sweet Chestnut is een symptoomremedie en wordt geïndiceerd bij extreme mentale pijn.

In de Sweet Chestnut toestand voel je radeloze wanhoop, omdat je alles hebt geprobeerd om tot een oplossing of uitweg te komen voor een bepaald probleem, maar niets helpt. Door extreme omstandigheden ben je tot het uiterste van je incasseringsvermogen gegaan.

Je bent neerslachtig en hebt het gevoel een inzinking nabij te zijn, maar je bent niet suïcidaal. Je hebt alle mogelijkheden uitgeput, maar de toekomst blijft er volledig hopeloos en somber uitzien.

Je weet niet meer hoe het nu verder moet. Je bent de hoop op betere tijden even kwijt.

Sweet Chestnut wordt ook ingezet bij rouwprocessen, als je niet meer ziet hoe je verder moet zonder de persoon die je verloren hebt. Deze remedie wordt dan ook geselecteerd bij diep verdriet.

Positief vermogen

Sweet Chestnut kan uiteraard niets aan de omstandigheden veranderen, maar de remedie zorgt ervoor dat je er niet meer door geleefd wordt.

Ze herstelt je gemoedsrust. Je krijgt de controle terug over je eigen leven.

Sweet Chestnut herstelt je hoop en kracht en stimuleert je geloof dat er misschien toch nog een uitweg is, ook al verwacht je het niet meer. Je ziet weer licht aan het einde van de tunnel, die voorheen donker en uitzichtloos was.

Je gelooft dat de moeilijke situatie niet voor eeuwig zal blijven duren en dat er na een zware periode terug positiviteit en mooie momenten op je wachten. Je wordt optimistischer, waardoor je beter met de omstandigheden om kan gaan.

Sweet Chestnut ondersteunt ook rouwprocessen en biedt troost.

Bach Bloesem Sweet Chestnut Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those moments which happen to some people when the anguish is so great as to seem to be unbearable. When the mind or body feels as if it had borne to the uttermost limit of its endurance, and that now it must give way. When it seems there is nothing but destruction and annihilation left to face.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de moedeloosheid en wanhoop

Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren

Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Elm

Bach Bloesem Larch

Larch

Bach Bloesem Oak

Oak

Bach Bloesem Pine

Pine

Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet Chestnut

Bach Bloesem Vine

Vine

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.