Star of Bethlehem Bach Bloesem

Vogelmelk

Star of Bethlehem

Gevolgen van shock

Star of Bethlehem is een remedie die geselecteerd wordt voor shock en zijn emotionele en fysieke gevolgen. Het lichaam ervaart shock als trauma. Dit kan veroorzaakt worden door plotselinge ziekte, een ongeluk, een aanranding, onverwacht slecht nieuws, een schokkende gebeurtenis of het vooruitzicht ervan …

In een Star of Bethlehem toestand zie je er vaak verdoofd of teruggetrokken uit met een diep gevoel van (verlammend) verdriet of verlies.

Star of Bethlehem verzacht op het moment van de schok de pijn, het gepieker en het verdriet. Tegelijk vermindert ze de impact van de schok en de naweeën.

Ook voor trauma uit het verleden wordt Star of Bethlehem geselecteerd. De remedie kuist de de gevolgen van onverwerkte negatieve herinneringen op. Deze kunnen je functioneren in het dagelijks leven behoorlijk hypothekeren.

Hoe lang het ook geleden is, trauma zet zich vast in je cellen waardoor je het nog lang kan meedragen. Om die reden wordt Star of Bethlehem ook geselecteerd bij PTS (Posttraumatische Stress stoornissen).

Star Of Bethlehem wordt ook geïndiceerd bij overlijden van een dierbare. Wanneer er een emotionele blokkade optreedt en je graag zou willen huilen, maar de tranen komen niet, kan je deze remedie inzetten om de blokkade op te heffen.
Bij een gevoel van leegte en verlies nadat je iemand verloren bent, kan deze remedie troost bieden.

Positief vermogen

Star of Bethlehem verzacht en biedt troost. De remedie helpt om de gevolgen van de schok en onverwerkte negatieve emoties uit het verleden te verwerken, waardoor je beter herstelt.

Het interessantst is om het meteen in te nemen na de schokkende gebeurtenis, maar de remedie pakt ook de vertraagde gevolgen aan, die zich soms pas jaren later manifesteren in de vorm van emotionele en fysieke klachten.

Star of Bethlehem wordt ook in de Rescue Remedy opgenomen om de impact van shock onmiddellijk te verminderen.

Bach Bloesem Star of Bethlehem Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those in great distress under conditions which for a time produce great unhappiness. The shock of serious news, the loss of some one dear, the fright following an accident, and such like. For those who for a time refuse to be consoled this remedy brings comfort.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de moedeloosheid en wanhoop

Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren

Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Elm

Bach Bloesem Larch

Larch

Bach Bloesem Oak

Oak

Bach Bloesem Pine

Pine

Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet Chestnut

Bach Bloesem Vine

Vine

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.