Scleranthus Bach Bloesem

Hardbloem

Scleranthus

Besluiteloosheid en onzekerheid over een beslissing

Als je een Scleranthus type bent, kan je het moeilijk vinden om keuzes te maken en tot beslissingen te komen, zeker wanneer je hebt te kiezen uit twee dingen. Je lijdt aan besluiteloosheid.

Besluiteloosheid geeft je enorme emotionele spanningen. Je bent voortdurend op zoek naar de beste keuze, maar wat je ook kiest, niets is ideaal en dat doet je twijfelen.

Je hakt geen knopen door, omdat je op zoek bent naar de ideale keuze die geen verlies in zich draagt. Echter, kiezen is sowieso verliezen. En met deze realiteit heb je het moeilijk.

Niet beslissen kan voor problemen zorgen, want dan gebeurt er ook niets. Je mist daardoor bepaalde kansen die op je pad komen.

Je bespreekt je keuzestress niet met anderen. Je wil zelf tot een oplossing komen, maar helaas lukt dat meestal niet.

Je kan keuzestress krijgen over heel banale alledaagse zaken, zoals kiezen tussen twee truien, of eerst het kopje afwassen en dan de badkamer poetsen, maar ook wanneer er belangrijke beslissingen moeten worden genomen, zoals de school van je kinderen, je partner verlaten of niet …

Scleranthus wordt ook geselecteerd bij stemmingswisselingen. Het ene moment ben je blij, niet veel later ben je kwaad, dan droevig. Zowel de stemmingswisselingen als de besluiteloosheid zijn een teken van onevenwicht. Voor de buitenwereld kan je als onbetrouwbaar en onvoorspelbaar overkomen.

Heel specifiek wordt Scleranthus geselecteerd bij wagenziekte om het evenwichtsorgaan te ondersteunen. Want wagenziekte is een uiting van een fysieke disbalans.

Scleranthus is zowel een typeremedie als een symptoomremedie. Iedereen kan wel eens met keuzestress te maken krijgen. Sta je voor een belangrijke beslissing dan kan Scleranthus helderheid van geest bieden en helpen bij je besluitvorming.

Positief vermogen

De Sclerantus remedie brengt terug evenwicht in je gemoedstoestand. Je wordt zekerder en besluitvaardiger. Het stelt je bovendien in staat om sneller te beslissen en snel te handelen wanneer dat nodig is. De twijfel en de keuzestress verdwijnt.

Bach Bloesem Scleranthus Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Those who suffer much from being unable to decide between two things, first one seeming right then the other. They are usually quiet people, and bear their difficulty alone, as they are not inclined to discuss it with others.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

De groep van de onzekerheid

Voor hen die ergens niet zeker over zijn en twijfels hebben

Bachbloesem Cerato

Cerato

Bach Bloesem Gentian

Gentian

Bach Bloesem Gorse

Gorse

Bach Bloesem Hornbeam

Hornbeam

Bach Bloesem Scleranthus

Scleranthus

Bach Bloesem Wild oat

Wild Oat

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.