Rock Rose Bach Bloesem

Zonneroosje

Rock Rose

Paniek en terreur

Rock Rose is een gemoedstoestand en wordt geselecteerd bij extreme angsten zoals paniek en terreur. Je bent niet meer in staat om rationeel te denken en beslissingen te nemen. Je bevriest (verstijft) of vlucht in je paniekaanval.

Deze angst kan zich ontwikkelen op basis van negatieve ervaringen en herinneringen uit het verleden, maar ook in acute noodsituaties. De paniek houdt dan verband met een bepaalde crisis, zoals betrokkenheid bij een ongeval, acute bedreigingen, natuurrampen, ziekte, aanranding … In zulke situaties kan je je volledig verstijfd en hulpeloos voelen.

Je kan ook in deze toestand wakker worden na een zware nachtmerrie.

Ben je in een negatieve Rock Rose toestand, dan ben je echt bang, kan het zweet je uitbreken en sta je letterlijk en figuurlijk te trillen van de angst.

Positief vermogen

De Rock Rose remedie stimuleert kalmte en moed. Je bent in staat om de angst los te laten. Je geest komt terug in een open toestand, waardoor je weer kan nadenken en rationele beslissingen kan nemen, zelfs in noodsituaties.

Rock Rose vind je ook terug in de Rescue Remedy om paniek tegen te gaan.

Bach Bloesem Rock Rose Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

The rescue remedy. The remedy of emergency for cases where there even appears no hope. In accident or sudden illness, or when the patient is very frightened or terrified or if the condition is serious enough to cause great fear to those around. If the patient is not conscious the lips may be moistened with the remedy. Other remedies in addition may also be required, as, for example, if there is unconsciousness, which is a deep, sleepy state, Clematis; if there is torture, Agrimony, and so on.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

De groep van de angst

Voor hen die aan angst lijden

Bach Bloesem Aspen

Aspen

Bach Bloesem Cherry Plum

Cherry Plum

Mimulus

Bach Bloesem  Red Chestnut

Red Chestnut

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.