Red Chestnut Bach Bloesem

Rode kastanje

Red Chestnut

Angstige overbezorgdheid voor anderen

Red Chestnut is een gemoedstoestand. Je voelt een angstige overbezorgdheid voor het welzijn van anderen in je naaste omgeving (familie, vrienden, huisdieren…).
Je vreest altijd dat het ergste gaat gebeuren en je denkt in rampscenario’s.

Natuurlijke bezorgdheden hebben zich gemanifesteerd tot een sterke angst, waardoor je de ongeruste energie afstraalt op de persoon waar je bezorgd over bent.

Je wilt hem/haar behoeden voor wat er allemaal mis kan gaan, waardoor je zijn/haar zelfstandigheid en zelfgeloof ondermijnt. Dat kan een negatief effect hebben op de ontwikkeling en persoonlijke groei van die persoon.
Angstige overbezorgdheid kan zeer verstikkend werken.

Een herkenbaar voorbeeld van een Red Chestnut toestand is een moeder die niet kan slapen, omdat ze angst heeft dat haar dochter tijdens een avondje uit niet meer thuis gaat komen. Of de hondeneigenaar die zijn hond niet durft los te laten lopen, zelfs in afgesloten tuin, uit vrees dat de hond wegloopt en nooit meer terugkomt.

Positief vermogen

De Red Chestnut remedie stimuleert de kwaliteit om voor de ander te kunnen zorgen vanuit medeleven en vertrouwen en niet vanuit een angst voor rampen.

Daardoor verandert je uitstraling voor die persoon in vertrouwen en positiviteit. Je dringt je hulp niet meer op, maar gaat enkel helpen op verzoek.

Zo ontneem je de ander niet langer zijn persoonlijke kracht. Je ziet hem niet meer als hulpeloos of in gevaar, maar als iemand die zelfstandig en te vertrouwen is. Je kan ontspannen in de ander los te laten.

Bach Bloesem Red Chestnut Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those who find it difficult not to be anxious for other people. Often they have ceased to worry about themselves, but for those of whom they are fond they may suffer much, frequently anticipating that some unfortunate thing may happen to them.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

De groep van de angst

Voor hen die aan angst lijden

Bach Bloesem Aspen

Aspen

Bach Bloesem Cherry Plum

Cherry Plum

Mimulus

Bach Bloesem Rock Rose

Rock Rose

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.