Pine Bach Bloesem

Den

Pine

Zelfverwijt en schuldgevoelens

Als Pine type worstel je voortdurend met schuldgevoelens. Je voelt je voor alles en iedereen verantwoordelijk en als er dingen fout lopen, neem jij vaak de schuld op jezelf.

Je hebt een sterke neiging om ‘sorry’ te zeggen voor dingen waar je geen aandeel in hebt. Je excuseert je voor de fouten van een ander.

Als je wel zelf verantwoordelijk bent voor iets wat misloopt, dan blijft spijt je achtervolgen en blijf je in schuldgevoel hangen.

Doordat je verantwoordelijkheid claimt voor alles wat er fout loopt in de wereld, lijd je enorm onder de constante toestand van zelfverwijt.

Je bent een harde werker, maar je vindt dat je het altijd beter kan doen. Als Pine uit balans ben je nooit echt tevreden met je inspanningen of resultaten. Je verplicht jezelf om harder je best te doen.

Iedereen kan in een tijdelijke Pine toestand geraken. Je hebt iets gedaan waar je spijt van hebt en je schuldig over voelt … en je kan het maar moeilijk loslaten en accepteren dat ook jij maar een mens bent en niet perfect.

Positief vermogen

Pine helpt je om niet te blijven hangen in je schuldgevoelens. Je erkent je eigen fouten en gunt het jezelf om eruit te leren en ze te herstellen. Je kan tevreden zijn met je inspanningen, ook al waren ze niet perfect.

De Pine remedie doet je ook beseffen dat je niet voor alles verantwoordelijk bent. Als anderen fouten maken, neem je daar niet meer de schuld voor op.

Je accepteert je verantwoordelijkheid binnen realistische grenzen, waardoor je jezelf net zoveel respecteert als de ander.

Bach Bloesem Pine Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those who blame themselves. Even when successful they think that they could have done better, and are never content with their efforts or the results. They are hard-working and suffer much from the faults they attach to themselves. Sometimes if there is any mistake it is due to another, but they will claim responsibility even for that.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de moedeloosheid en wanhoop

Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren

Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Elm

Bach Bloesem Larch

Larch

Bach Bloesem Oak

Oak

Bach Bloesem Pine

Pine

Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet-chestnut

Bach Bloesem Willow

Willow

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.