Oak Bach Bloesem

Eik

Oak

Doorgaan tot voorbij het punt van uitputting

Als je een Oak type bent, ben je in wezen erg stabiel, moedig en vecht je in moeilijke omstandigheden gewoon door.

Je verliest nooit de moed of hoop. Komen er tegenslagen op je pad, dan blijf je vastberaden naar mogelijkheden zoeken om tot een oplossing te komen.

Iets uit handen geven komt niet in je op. Je blijft zoeken en rust niet tot het probleem is opgelost, ook al betekent het dat je tot voorbij het punt van uitputting gaat.

Als je uitgeput bent, blijf je toch doorworstelen. Dat komt omdat je wordt gedreven door plichtsbesef. Je bent voor veel mensen een rots in de branding, maar je vergeet daarbij de plicht voor jezelf: jezelf rust gunnen.
Je negeert je eigen vermoeidheid en nood aan rust.

Als je door omstandigheden (vb. ziekte) geforceerd wordt om minder te doen, ben je niet meer blij met jezelf en kan je gefrustreerd raken.

Op een bepaald moment is je innerlijke kracht uitgeput en krijgt de vermoeidheid de overhand. Dan loop je het risico om depressief te worden.

Iedereen kan in een negatieve Oak toestand terecht komen. Maar er zijn mensen die het merendeel van de tijd vanuit deze energie leven. Dat zijn de Oak types.

Positief vermogen

Oak energie heeft verschillende toepassingen.

Als je (nog) niet uitgeput bent, helpt het je om je eigen grenzen te respecteren. In plaats van steeds verder te gaan, besef je dat het interessanter is om los te laten.

Als je wel voorbij je grens bent gegaan en de uitputting voorbij bent, dan herstelt Oak je energie. Het helpt je om de noodzaak van rust en ontspanning te erkennen. Je voelt beter aan waar de balans zit tussen zorgen voor jezelf en voor de ander.

Bach Bloesem Oak Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those who are struggling and fighting strongly to get well, or in connection with the affairs of their daily life. They will go on trying one thing after another, though their case may seem hopeless. They will fight on. They are discontented with themselves if illness interferes with their duties or helping others. They are brave people, fighting against great difficulties, without loss of hope or effort.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de moedeloosheid en wanhoop

Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren

Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Elm

Bach Bloesem Larch

Larch

Bach Bloesem Oak

Oak

Bach Bloesem Pine

Pine

Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet-chestnut

Bach Bloesem Willow

Willow

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.