Larch Bach Bloesem

Lariks

Larch

Faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen

Als Larch type ervaar je een chronisch tekort aan basiszelfvertrouwen en eigenwaarde.

Doordat je je minderwaardig voelt, vind je je vaak minder competent dan anderen. Iemand anders is altijd bekwamer dan jou. Je werpt de handdoek op voorhand in de ring.

Niet deelnemen aan een sollicitatie of auditie, omdat je de andere kandidaten hoger inschat, is hier een voorbeeld van.

Larch uit balans kampt met faalangst. Angst om te falen verlamt.

Wat je ook doet, steeds maak je de afweging of iets een succes kan worden of een faalervaring. Nog voor je ergens aan begint ga je er vanuit dat je zal falen. Je bedenkt dat je ‘het’ niet gaat kunnen. Vervolgens begin je er liever niet aan of je doet maar halvelings je best.

Mogelijks falen ga je bij voorbaat uit de weg met uitstelgedrag.

Je eigen groeiproces wordt tegengehouden, omdat je aan niets meer begint. Je doet immers geen ervaringen meer op om uit te leren en te evolueren. Je eigenwaarde blijft echter dalen.

Een tijdelijk gebrek aan zelfvertrouwen kan ook voorkomen in situaties waarin je moet presteren. Plotse faalangst kan opduiken bij bv. een examen, een sollicitatie, een test, een optreden …

Deze gemoedstoestand staat je succes in de weg. De angst neemt het immers over van de ratio.
Bv. je stelt studeren uit, het leren verloopt moeizaam, tijdens het examen kan je het geleerde niet meer oproepen …

Larch kan als type – en symptoomremedie worden ingezet.

Positief vermogen

De Larch remedie herstelt je realistisch gevoel van eigenwaarde en helpt je te doen wat je wil doen, zonder constant te worstelen met gedachten over falen en succes. Je maakt je er niet meer druk om. Je devalueert jezelf niet meer, maar je kent je eigen mogelijkheden.

Je bent bereid om risico’s te nemen en ergens helemaal voor te gaan, waardoor er terug ruimte is om te groeien en te evolueren.

Bach Bloesem Larch Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those who do not consider themselves as good or capable as those around them, who expect failure, who feel that they will never be a success, and so do not venture or make a strong enough attempt to succeed.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de moedeloosheid en wanhoop

Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren

Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Elm

Bach Bloesem Larch

Larch

Bach Bloesem Oak

Oak

Bach Bloesem Pine

Pine

Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet-chestnut

Bach Bloesem Willow

Willow

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.