Impatiens Bach Bloesem

Reuzenbalsemien

Impatiens

Ongeduld en irritatie

Als je een Impatiens type bent, voel je je dikwijls erg ongeduldig en prikkelbaar, wat resulteert in irritatie en frustratie.

Je gaat als een sneltrein door het leven. Je praat snel en hebt de neiging anderen hun zinnen af te maken of werk uit handen te nemen.

Je houdt niet van uitstel, maar wil meteen actie ondernemen. Alles gebeurt snel. Je bent doorgaans erg kundig, maar raakt geïrriteerd door het tragere tempo van anderen. Je hebt de neiging hen op te jagen om het sneller te laten gaan of je kiest er bewust voor om dingen alleen te doen om minder tijd te verliezen.

Soms kan de frustratie overgaan tot een woedeuitbarsting, die ook snel weer voorbij is. Door je ongeduld en gejaagdheid heb je een hoger risico op ongelukjes.

Iedereen kan in een Impatiens toestand komen. Bij elke vorm van prikkelbaarheid of rusteloosheid ten gevolge van ongeduld, kan je deze remedie selecteren.

Positief vermogen

De Impatiens remedie helpt je om minder gehaast te zijn in je woorden en daden en om op een meer ontspannen manier met anderen om te gaan.

Je behoudt wel je spontaniteit en besluitvaardigheid, maar je bent geduldiger en hebt meer begrip voor het tempo van anderen.

Vervelende problemen pak je diplomatisch en kalm aan. Je raakt niet meer geïrriteerd. Impatiens helpt mensen om in een rustiger tempo van hun leven te genieten.

Impatiens is ook onderdeel van de Rescue Remedie om zijn kalmerende werking bij mentale agitatie en gespannenheid in noodsituaties en bij trauma.

 

Bach Bloesem Impatiens Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Those who are quick in thought and action and who wish all things to be done without hesitation or delay. When ill they are anxious for a hasty recovery. They find it very difficult to be patient with people who are slow, as they consider it wrong and a waste of time, and they will endeavour to make such people quicker in all ways. They often prefer to work and think alone, so that they can do everything at their own speed.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de eenzaamheid

Voor hen die in de eenzaamheid kunnen terecht komen

Bach Bloesem Heather

Heather

Bach Bloesem Impatiens

Impatiens

Bach Bloesem Water Violet

Waterviolet

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.