Hornbeam Bach Bloesem

Haagbeuk

Hornbeam

Vermoeidheid bij de gedachte iets te moeten doen

Bij een tekort aan Hornbeam zie je op tegen de dagelijkse bezigheden die voor je liggen of kan je geen enthousiasme opbrengen voor de dingen die je te doen hebt.

Alleen de gedachte eraan maakt je al moe. De gevoelens van uitputting en vermoeidheid doen zich dus voor nog voordat je actie hebt ondernomen.

Hoewel het fysiek aanvoelt, heeft de vermoeidheid een mentale oorsprong. De gewaarwording is vergelijkbaar met een ‘maandagochtendgevoel’, maar sommige mensen voelen zich letterlijk verlamd om in actie te komen.

Soms voel je je zo overweldigd en twijfel je of je wel de kracht hebt om bepaalde dingen te doen. Daardoor vertoon je uitstelgedrag en kom je maar traag op gang. Maar eens je de stap hebt gezet en toch in actie komt, verdwijnt de vermoeidheid en merk je dat je wel de kracht hebt om je taak af te ronden.

Hornbeam in disbalans komt vaak voor als je bv. als kind in het verleden overvraagt bent geworden, overwerkt bent of je je belangstelling en motivatie bent verloren door gebrek aan afwisseling. Daardoor kan je geen enthousiasme opbrengen, kijk je op tegen je taken en begin je er ook niet aan. Of je gaat andere dingen doen.

Positief vermogen

Hornbeam geeft je terug zekerheid over je eigen emotionele en fysieke kracht, waardoor je terug gelooft in je vermogen om de dagelijkse taken aan te kunnen. Het brengt vitaliteit, spontaniteit en enthousiasme terug, en het leven wordt weer de moeite waard. Je gaat je dagelijkse werk weer energiek en met een heldere geest tegemoet.

Bach Bloesem Hornbeam Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

For those who feel that they have not sufficient strength, mentally or physically, to carry the burden of life placed upon them; the affairs of every day seem too much for them to accomplish, though they generally succeed in fulfilling their task. For those who believe that some part, of mind or body, needs to be strengthened before they can easily fulfil their work.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

De groep van de onzekerheid

Voor hen die ergens niet zeker over zijn en twijfels hebben

Bachbloesem Cerato

Cerato

Bach Bloesem Gentian

Gentian

Bach Bloesem Gorse

Gorse

Bach Bloesem Hornbeam

Hornbeam

Bach Bloesem Scleranthus

Scleranthus

Bach Bloesem Wild oat

Wild Oat

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.