Heather Bach Bloesem

Struikheide

Heather

Egocentrisch en praatziek

Heather types in balans zijn hele goede luisteraars. Maar ben je uit balans, dan is het tegenovergestelde het geval.

Je bent bevangen door jezelf. Je geniet ervan om over jezelf te praten, je gezin, je werk, je problemen … Je hebt de neiging om van de hak op de tak te springen zonder pauze.

Je zoekt publiek om je verhaal aan kwijt te geraken. Wie de toehoorders zijn, maakt niet uit. Komt er iemand op je pad dan klamp je je vast. Je wil alleen gehoor, geen dialoog.

Je grootste angst is om alleen te zijn. Toch zie je dat anderen afstand van je nemen, omdat je aan hen gaat ‘kleven’ en te veel aandacht van hen vraagt.

Je hebt de neiging om veel over jezelf te praten. Hierdoor vergeet je de ander in de communicatie. Dit doe je door hem of haar niet aan bod te laten komen of te onderbreken. Het verhaal van de ander gebruik je vaak als aanknopingspunt om over jezelf te beginnen praten.

Door de overfocus op jezelf heb je de neiging om problemen en ziekte uit te vergroten. Iedere mug wordt een olifant. Kleine kwaaltjes lijken ernstige aandoeningen. Je kan aan niets anders meer denken dan aan jezelf. En wanneer je je zin niet krijgt, kan je behoorlijk nijdig worden.

Het jammere aan de Heather toestand is dat je de diepe verbinding met jezelf kwijt bent en daardoor ook met je omgeving, omdat je zo ingenomen bent door het ego.

Iedereen kan in een tijdelijke Heather toestand terechtkomen door een bepaalde situatie, zoals een ziekte die plots je leven bepaalt of tijdens een psychologisch of spiritueel groeiproces. Je geraakt zo ik-gericht dat je volledig opgaat in jezelf of geobsedeerd geraakt door eigen problemen en ziekte.

Heb je moeite om deze negatieve gemoedstoestand te onderkennen bij jezelf? Bedenk dan dat de negatieve Heather toestand slechts een uiting van symptomen is die verwijst naar een disbalans en dat iedereen de kwaliteiten van de Heather in zich draagt, alsook de mogelijkheid om in een negatieve spiraal terecht te komen.

Positief vermogen

Als je Heather weer in balans brengt, ontdek je opnieuw het evenwicht van gezonde communicatie en verbinding. Je kan over jezelf praten, maar luistert ook naar de ander.

Een Heather type dat goed in zijn vel zit, wordt meestal beschouwd als een fijn persoon en een goede luisteraar.

Je bent onzelfzuchtig en staat klaar voor anderen. Je eigen ervaringen helpen je om empathie te tonen en anderen te helpen met hun problemen.

Je relativeert jezelf, je problemen en kwaaltjes. De remedie helpt de overfocus op jezelf los te laten en weer oog te krijgen voor je omgeving.

Bach Bloesem Heather Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Those who are always seeking the companionship of anyone who may be available, as they find it necessary to discuss their own affairs with others, no matter whom it may be. They are very unhappy if they have to be alone for any length of time.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de eenzaamheid

Voor hen die in de eenzaamheid kunnen terecht komen

Bach Bloesem Heather

Heather

Bach Bloesem Impatiens

Impatiens

Bach Bloesem Water Violet

Waterviolet

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.