Gentian Bach Bloesem

Gentiaan

Gentian

Ontmoediging en wanhoop bij tegenslag

Gentian wordt geselecteerd bij moedeloosheid en hopeloosheid na tegenslag.

Bij een tekort aan Gentian energie onderneem je dingen in je leven, maar je raakt snel ontmoedigd als het niet loopt hoe je had verwacht of wanneer je met een moeilijke situatie wordt geconfronteerd. Tegenslag geeft teleurstelling.

Door je eerder pessimistische kijk, kom je in een gedeprimeerde, neerslachtige toestand terecht. Je twijfelt aan je eigen mogelijkheden om iets tot een goed einde te brengen, ook al lukt het niet van de eerste keer.

Bevangen door zelftwijfel verlies je het vertrouwen dat er ook voor jou een oplossing is en geef je tijdelijk op. Je bent het geloof in een goede afloop even kwijt.

Je hebt aanmoediging, moed en vertrouwen nodig om vol te houden of opnieuw te proberen en te blijven geloven dat er ook voor jou een positieve uitkomst is.

Een voorbeeld is een langdurige ziekte. Als er na vooruitgang toch een terugval is, kan je ontmoedigd geraken. Of als je goed gestudeerd hebt voor een examen en het loopt niet zoals verwacht, kan je je teleurgesteld en down voelen.
In een negatieve Gentian toestand kan ook bevangen worden door zelftwijfel of je wel zal slagen tijdens het herexamen.

Gentian wordt ingezet als type -en stemmingsremedie. Als type heb je de neiging om snel ontmoedigd te geraken na een teleurstelling. Dat is je eerste reactie op dergelijke situaties. Maar iedereen kan in deze toestand terecht geraken.

Positief vermogen

De Gentian remedie geeft moed en doorzettingsvermogen om terug in actie te komen en vol te houden.

Deze Bach helpt om negatief denken om te buigen en te kiezen voor een positieve houding.

Hindernissen worden uitdagingen en levenslessen. Je realiseert je dat falen niet bestaat. Kleine tegenslagen ontmoedigen je niet meer.

Gentian herstelt het geloof dat er voor alles een oplossing is, ook voor jou.

Bach Bloesem Gentian Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Those who are easily discouraged. They may be progressing well in illness, or in the affairs of their daily life, but any small delay or hindrance to progress causes doubt and soon disheartens them.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

De groep van de onzekerheid

Voor hen die ergens niet zeker over zijn en twijfels hebben

Bachbloesem Cerato

Cerato

Bach Bloesem Gentian

Gentian

Bach Bloesem Gorse

Gorse

Bach Bloesem Hornbeam

Hornbeam

Bach Bloesem Scleranthus

Scleranthus

Bach Bloesem Wild oat

Wild Oat

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.