Crab Apple Bach Bloesem

Wilde Appel

Crab Apple

Zelfafkeer, gevoel van onreinheid

Crab Apple is de reinigingsremedie voor lichaam en geest. Voor het Crab Apple type is reinheid van eigen lichaam en geest belangrijk, alsook een reine omgeving.

In een negatieve Crab Apple toestand voel je je besmeurd na bv. een vervelend contact of een contact met een vuil voorwerp, bij ziekte, vervuiling …

Je ervaart een intens gevoel van vies zijn en je voelt een sterke drang om je hiervan te ontdoen. Je wil wat aan je kleeft van je af hebben.

Je hele lichamelijk en geestelijk bevinden wordt er door bevangen. Je kan het niet van je afzetten. Wanneer de aandrift heel heftig is, probeer je je van je gevoel van vies zijn te verlossen door het bv. van je af te wassen of fanatiek te kuisen …

Kom je met een onaangename situatie in aanraking, dan kan je die mentaal moeilijk loslaten omdat je het gevoel hebt dat de negatieve energie aan je lichaam blijft kleven.

Crab Apple wordt ook geselecteerd bij gevoelens van zelfafkeer, zelfhaat, walging of schaamte. Dit kan geestelijk en lichamelijk zijn. Je kan bv. een afkeer hebben van hoe je eruit ziet wanneer je in de spiegel kijkt. Maar ook afkeer van ziekte, seks, lichamelijke functies, bepaalde voeding en eten zijn indicaties om Crab Apple in te zetten.

Als je behoefte hebt aan de energie van Crab Apple, ben je vaak sterk gericht op volmaaktheid. Als iets niet aan je standaarden voldoet, vind je dat moeilijk te accepteren. Je hebt een overfocus op details vanuit de drang naar volmaaktheid en je vindt geen rust tot deze is bereikt.

Elk kadertje in huis hangt recht en elk potje heeft zijn perfecte plaats. Als iets niet ‘juist’ hangt dan kan je dat niet hebben. Je zet het dan ook meteen weer ‘goed’. Pas dan kan je geest het loslaten. Dit is een typisch voorbeeld van een overfocus op details.

Mentale obsessies komen vaak voor, zoals kleine lichamelijke kwaaltjes uitvergroten of onbenulligheden niet kunnen loslaten.
Soms is het ook een manier om je niet bezig te hoeven houden met grotere problemen.

Deze remedie wordt onder meer geselecteerd voor mensen met dwanghandelingen en dwanggedachten (OCD).

Crab Apple kan ingezet worden als typeremedie en stemmingsremedie.

Positief vermogen

De Crab Apple remedie helpt je los te komen van alles wat je letterlijk en figuurlijk vies vindt.

Je leert jezelf te accepteren met je eigen onvolmaaktheden. Je krijgt opnieuw een positief zelfbeeld en een positief beeld van hoe jij en je omgeving eruit zien.

De remedie werkt ook goed voor mensen die het moeilijk hebben met ouder worden en daardoor hun uiterlijk niet meer op prijs stellen. Dankzij Crab Apple worden ze op een waardige manier ouder.

Bach Bloesem Crab Apple

De beschrijving van Dr. Bach

This is the remedy of cleansing. For those who feel as if they had something not quite clean about themselves. Often it is something of apparently little importance: in others there may be more serious disease which is almost disregarded compared to the one thing on which they concentrate. In both types they are anxious to be free from the one particular thing which is greatest in their minds and which seems so essential to them that it should be cured. They become despondent if treatment fails. Being a cleanser, this remedy purifies wounds if the patient has reason to believe that some poison has entered which must be drawn out.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de moedeloosheid en wanhoop

Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren

Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Elm

Bach Bloesem Larch

Larch

Bach Bloesem Oak

Oak

Bach Bloesem Pine

Pine

Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet Chestnut

Bach Bloesem Willow

Willow

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.