Clematis Bach Bloesem

Bosrank

Clematis

Dromerigheid, geen interesse in het hier en nu

Clematis wordt geselecteerd als je geen of weinig interesse hebt in de wereld om je heen. Je bent niet gelukkig met hoe het eraan toe gaat in het hier en nu. Je verlangt naar betere tijden.

Je dagdroomt en fantaseert over een betere toekomst of een bepaalde visie en je onttrekt je zo aan de dagelijkse realiteit.

Maar het is moeilijk om actie te nemen in het heden. Het dagdromen weerhoudt je ervan om je levenspad te bewandelen en je dromen concreet te maken.

Het ontbreekt je aan energie. Je komt soms verward over. Je hebt kans op kleine ongelukken, omdat je niet echt aanwezig bent in het moment, niet voldoende geaard bent of geconcentreerd bent.

Wanneer het Clematis type geconfronteerd wordt met een vervelende situatie, zoekt deze niet alleen zijn toevlucht in dagdromen en fantaseren, maar soms ook in (ter plekke) slapen of zelfs flauwvallen.

Clematis kan ingezet worden als typeremedie en symptoomremedie.

Positief vermogen

De Clematis remedie brengt je interesse in het hier en nu terug en helpt je te aarden. Het stimuleert je om de dromen en betere versies van de toekomst om te zetten in concrete actie.

Je bouwt aan een betere toekomst, door in het heden in actie te komen. Je accepteert dat dat de enige weg is. Daar waar je voorheen in gedachten wegvluchtte van een negatieve situatie, beheers je met Clematis deze gedachten, waardoor het helder wordt wat je moet doen. Het verbetert dan ook je concentratie.

Clematis is onderdeel van de Rescue Remedie voor noodsituaties. Tijdens een crisissituatie kan je niet helder van geest worden en zelfs letterlijk wazig in je hoofd. Helder blijven in nood voorkomt verwarring en flauwvallen. Het stelt je in staat te doen wat nodig is in het moment.

Bach Bloesem Clematis

De beschrijving van Dr. Bach

Those who are dreamy, drowsy, not fully awake, no great interest in life. Quiet people, not really happy in their present circumstances, living more in the future than in the present; living in hopes of happier times, when their ideals may come true. In illness some make little or no effort to get well, and in certain cases may even look forward to death, in the hope of better times; or maybe, meeting again some beloved one whom they have lost.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep met onvoldoende interesse voor het heden

Voor hen die niet in het hier en nu leven

Bach Bloesem Chestnut Bud

Chestnut Bud

Bach Bloesem Honeysuckle

Honeysuckle

Bach Bloesem Mustard

Mustard

Bach Bloesem Olive

Olive

Bach Bloesem White Chestnut

White Chestnut

Bach Bloesem Wild Rose

Wild Rose

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.