Chicory Bach Bloesem

Chichorei

Chicory

Bezitterige en voorwaardelijke liefde

Chicory types in balans beheersen de onvoorwaardelijke liefde. Ze zijn attent op de noden van anderen, geven veel liefde en zijn zorgzaam, maar verwachten er niets voor terug.

Ben je een Chicory type uit balans, dan heb je ‘voorwaardelijk’ lief. Je geeft veel liefde, maar daar verwacht je ook liefde en aandacht voor terug.

Je wil niet alleen zijn en hebt de mensen die je liefhebt dan ook graag heel dichtbij. Je wilt hen aan je binden door hen onbewust afhankelijk te maken van jouw zorgen. Daardoor beperk je de ontwikkeling en vrijheid van de ander.

Krijg je de verwachte liefde en attentie niet terug, dan voel je je afgewezen. Word je hierin gekwetst, dan kan je je heel bezitterig en jaloers voelen.

Doordat de ander in een klem van liefde terecht komt, voelt die zich verstikt en gaat die je juist afstoten. Dat is meteen ook je grootste angst nl. de angst om afgewezen te worden en om uit de liefde te vallen.

Je houdt liefst controle over de liefde van de ander, waardoor je geneigd bent om hem of haar ongevraagd bij te sturen, te verbeteren en te corrigeren. Dat komt voort uit de angst om alleen te zijn.

Chicory is een typeremedie, maar iedereen kan vroeg of laat in deze toestand terecht komen. Dus Chicory kan je ook inzetten als stemmingsremedie.

Positief vermogen

De Chicory remedie geeft je de kwaliteit terug om onvoorwaardelijk lief te hebben, zonder te hunkeren naar liefde en bevestiging.

Je behoeftigheid naar liefde vermindert, waardoor je anderen ook meer vrij kan laten, wat hun persoonlijke ontwikkeling ten goede komt.

Je kan vrij geven zonder er liefde voor terug te verwachten. Je voelt je niet langer afgewezen als je liefde niet (volgens je verwachtingen) beantwoord wordt.

Bach Bloesem Chicory Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Those who are very mindful of the needs of others; they tend to be over-full of care for children, relatives, friends, always finding something that should be put right. They are continually correcting what they consider wrong, and enjoy doing so. They desire that those for whom they care should be near them.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Voor hen die zich bemoeien met het leven van de ander

Bach Bloesem Beech

Beech

Bach Bloesem Rockwater

Rockwater

Bach Bloesem Vervain

Vervain

Bach Bloesem Vine

Vine

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.