Chestnut Bud Bach Bloesem

Knoop van de paardenkastanje

Chestnut Bud

Leert niet uit fouten of negatieve ervaringen

Wanneer je Chestnut Bud energie uit balans is, leer je moeilijker uit fouten en (negatieve) ervaringen van jezelf of van anderen.

Je hebt moeite om stil te staan bij het gebeurde. Je komt niet toe aan (zelf)reflectie vanuit onverschilligheid, innerlijke haast of een tekort aan observatievermogen. Zo maak je steeds opnieuw dezelfde fouten.

Je trapt keer op keer in dezelfde valkuilen en blijft vastzitten in oude patronen, waardoor je niet verder geraakt in het leven en niet bereikt wat je wil. Je persoonlijk groeiproces stagneert door deze toestand.

Chestnut Bud heeft meer tijd nodig om te leren uit waarnemingen en ervaringen. Daar waar anderen na één ervaring hun les hebben geleerd, heeft Chestnut Bud er meerdere nodig. Of wanneer ze anderen hadden geobserveerd, hadden ze zich dezelfde fout kunnen besparen.

Chestnut Bud redeneert soms ‘het verleden is het verleden en we gaan door’. Het is uiteraard gezond om dingen achter je te laten en verder te gaan, als je in het hier en nu je lessen leert en onthoudt. Maar daar heeft Chestnut Bud uit balans dus moeite mee.

Chestnut Bud heeft onvoldoende interesse in het hier en nu. Het lijden van de Chestnut Bud schuilt zich in de stress van steeds weer tegen dezelfde fouten aan te lopen.

Chestnut Bud leeft en denkt op een chaotische manier. Deze mensen hebben vaak goede ideeën, maar het ontbreekt hen naast zelfreflectie aan concentratie en innerlijke rust om hun plannen uit te voeren.

Vaak beginnen ze impulsief aan een taak en verspringt hun focus naar iets anders, waardoor ze uiteindelijk met 10 dingen tegelijk bezig zijn, maar bijna nooit iets (efficiënt) afronden.

Chestnud Bud wordt dikwijls geselecteerd voor mensen die chaotisch aangelegd zijn, moeite hebben met structuur en bv. gediagnosticeerd zijn met ADHD en HSP.

Chestnut Bud is een typeremedie en kan als symptoomremedie worden ingezet voor hen die tijdelijk in deze toestand terecht zijn gekomen.

Positief vermogen

De Chestnut Bud remedie stimuleert je om bewust en meer doordacht in het hier en nu te leven en optimaal te leren uit de lessen die zich in het moment aandienen.

Ze helpt je om even op de rem te staan en terug te blikken op vorige ervaringen. Ze stimuleert niet alleen je leervermogen, maar ook je vermogen tot zelfreflectie en observatie van anderen.

Daarnaast helpt ze je de geleerde lessen beter te onthouden. Met deze kwaliteiten kan je vervolgens zaken afwerken, je doelen bereiken en verder evolueren in je persoonlijke groei.

Doordat deze remedie rust en helderheid van geest stimuleert, verbetert je vermogen tot gestructureerd denken, je concentratie en je behoud van focus: kwaliteiten die je nodig hebt om verder te groeien en om dingen die je wil bereiken tot een goed einde te brengen.

Bach Bloesem Chestnut Bud

De beschrijving van Dr. Bach

For those who do not take full advantage of observation and experience, and who take a longer time than others to learn the lessons of daily life. Whereas one experience would be enough for some, such people find it necessary to have more, sometimes several, before the lesson is learnt. Therefore, to their regret, they find themselves having to make the same error on different occasions when once would have been enough, or observation of others could have spared them even that one fault.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep met onvoldoende interesse voor het heden

Voor hen die niet in het hier en nu leven

Bach Bloesem Clematis

Clematis

Bach Bloesem Honeysuckle

Honeysuckle

Bach Bloesem Mustard

Mustard

Bach Bloesem Olive

Olive

Bach Bloesem White Chestnut

White Chestnut

Bach Bloesem Wild Rose

Wild Rose

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.