Cherry Plum Bach Bloesem

Kerspruim

Cherry Plum

Angst om zelfbeheersing of controle te verliezen.

In een Cherry Plum toestand heb je angst om je zelfbeheersing en de controle over jezelf te verliezen.

Je geest is zo gespannen dat je het gevoel krijgt de waanzin nabij te zijn. Je vreest iets te willen doen waarmee je anderen of jezelf schade berokkent en waar je later spijt van krijgt.
In deze toestand blijft het bij irrationele (gewelddadige) gedachten die niet worden omgezet in actie.

Een andere uiting van een tekort aan Cherry Plum energie is dat je daadwerkelijk de emotionele controle vanuit angst verliest en gewelddadig wordt tegen jezelf of de ander.

Je bent de ratio volledig kwijt. Ook al besef je dat wat je gaat doen niet OK is, de impuls om het te doen is sterker dan jezelf. Je reageert impulsief en irrationeel met alle gevolgen van dien.

Roepen, met voorwerpen gooien, hysterisch gedrag zijn enkele uitingsvormen van een tekort aan Cherry Plum energie.
Extremere voorbeelden van de Cherry plum toestand zijn psychose, zelfmoord(neiging), automutilatie of geweld tegen anderen.

Kortom, mensen in een Cherry Plum toestand gaan zeker niet altijd over tot irrationele handelingen. Hun psychisch lijden zit in de vrees om het schadelijke te zullen doen, maar daarom doen ze het nog niet.

Ook wanneer je plots iets naars meemaakt, waarbij je lijdt aan acuut controleverlies over de situatie, kan je in een Cherry Plum toestand terecht komen vb. bij een brand, een ongeluk, een plots overlijden, ontrouw van de partner …

Cherry Plum is geen type maar een symptoomremedie. Wanneer je in de typische gemoedstoestand van Cherry Plum belandt, wordt deze remedie geïndiceerd.

Je kan deze remedie zowel curatief als preventief gebruiken, om te voorkomen dat je in deze toestand verzeild geraakt.

Positief vermogen

De Cherry Plum remedie activeert de rationele geest en stimuleert zelfbeheersing, zelfcontrole en een gevoel van basisveiligheid.

Ze brengt je terug in de realiteit. Het vertrouwen in de eigen realiteitszin en het zelfsturend vermogen wordt hersteld.

Bij controleverlies over een situatie waarin je iets ergs meemaakt, geeft Cherry Plum je de controle terug om vanuit rust en vertrouwen met de moeilijke omstandigheden om te gaan.
Om die reden is Cherry Plum met zijn kalmerende werking ook onderdeel van de Rescue Remedie voor nood- en crisissituaties.

Bach Bloesem Cherry Plum Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Fear of the mind being over-strained, of reason giving way, of doing fearful and dreaded things, not wished and known wrong, yet there comes the thought and impulse to do them.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

De groep van de angst

Voor hen die aan angst lijden

Bach Bloesem Aspen

Aspen

Mimulus

Bach Bloesem  Red Chestnut

Red Chestnut

Bach Bloesem Rock Rose

Rock Rose

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.