Centaury Bach Bloesem

Duizendguldenkruid

Centaury

Moeite met ‘nee’ zeggen

Als Centaury type kan je geen ‘nee’ zeggen.  Je hebt een goed hart, bent zachtaardig, lief en helpt graag anderen.

In je goedheid ga je vaak over je eigen grenzen heen.  Je vergeet jezelf en wat jij wil in het leven.  Je wordt geleefd door de verwachtingen en de wensen van anderen, waardoor je eigen behoeften in de kou blijven staan.

Er is een grote kans dat mensen misbruik maken van je goedheid.  Maar je doet toch wat ze van je vragen om conflicten te vermijden en omdat je nu eenmaal een natuurlijke gever bent. Wees dus extra voorzichtig voor mensen met parasitaire neigingen!

Centaury kan ingezet worden als typeremedie en symptoomremedie. 

Positief vermogen

Centaury activeert je kwaliteit om grenzen te herstellen en te bewaken. Het brengt je op een zachte manier terug in contact met je eigen grenzen, waardoor je voor jezelf kan opkomen op een stabiele, rustige manier.

Je kan nog steeds mensen helpen, maar wordt selectiever in wie je wel of niet helpt en hoe ver je daarin gaat. Zo krijg je meer ruimte voor wat je zelf wil in het leven.

Je blijft een gewillige helper, dat zit in je natuur, maar je bent geen slaaf meer van anderen: Ik ‘nooit’ verandert in ik ‘ook’.

Bach Bloesem Centaury Slow Living Animals

De beschrijving van Dr. Bach

Kind, quiet, gentle people who are over-anxious to serve others. They overtax their strength in their endeavours. Their wish so grows upon them that they become more servants than willing helpers. Their good nature leads them to do more than their own share of work, and in so doing they may neglect their own particular mission in life.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de overgevoeligheid

Voor hen die overgevoelig zijn voor invloeden en ideeën van anderen

Bach Bloesem Agrimony

Agrimony

Bach Bloesem Walnut

Walnut

Bach Bloesem Holly

Holly

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.