Agrimony Bach Bloesem

Agrimonie

Agrimony

Pijn verborgen achter vrolijkheid

Agrimony is de remedie die je nodig hebt als je innerlijk lijden verbergt achter een vrolijk gezicht. Je opgewektheid maskeert en onderdrukt onderliggende pijn.

Je zoekt vaak het gezelschap van mensen en/of dieren op, om je aandacht af te leiden van de pijn.  Je spreekt niet met anderen over je ware gevoelens, want dat vind je te confronterend.  Problemen lach je weg of bagatelliseer je om niet te hoeven voelen of te vertellen wat er werkelijk in je omgaat.

De omgeving denkt dan ook dat alles goed met je gaat en is er zich niet van bewust welke problemen je met je mee draagt.

Je hebt moeite met disharmonie en verdraagt geen ruzie.  Word je er toch mee geconfronteerd, dan doe je er alles aan om het conflict te vermijden.

Als Agrimony uit disbalans, wil je zo weinig mogelijk alleen zijn.  Want de stilte brengt je onderdrukte gevoelens naar boven en daar weet je je geen blijf mee.

Je kan de neiging voelen om bv. naar verslavende middelen zoals alcohol, sigaretten of drugs te grijpen, eindeloos te feesten, te gamen, porno te bekijken of facebook af te schuimen … Zo poog je de confrontatie uit de weg te gaan met je innerlijke onrust.  Je vlucht.

Bij een tekort aan Agrimony kan je moeite hebben met slapen, want dan komen alle onderdrukte gevoelens naar boven.

Agrimony is een typeremedie, maar kan ook een tijdelijke stemmingstoestand zijn: je wilt niet met een bepaalde moeilijke situatie geconfronteerd worden.  Je verdringt ze tijdelijk door weg te vluchten.

Positief vermogen

Het Agrimony type is in wezen zeer vrolijk van aard.  Dit type ziet het leven door een roze bril.

Met de remedie Agrimony aanvaard je dat het leven niet alleen rozengeur en maneschijn is.  Pijn voelen is een deel van het leven.  Je leert het te accepteren en te relativeren, waardoor je problemen in het juiste perspectief plaatst.

Agrimony stelt je in staat om bij stress innerlijk te ontspannen.  Je gevoelens doorleven en erover praten wordt een gezondere manier om ermee om te gaan.  Je opgewektheid is het gevolg van (zelf)acceptatie en innerlijke rust.

Bach Bloesem Agrimony

De beschrijving van Dr. Bach

The jovial, cheerful, humorous people who love peace and are distressed by argument or quarrel, to avoid which they will agree to give up much. Though generally they have troubles and are tormented and restless and worried in mind or in body, they hide their cares behind their humour and jesting and are considered very good friends to know. They often take alcohol or drugs in excess, to stimulate themselves and help themselves bear their trials with cheerfulness.

– The Twelve Healers and Other Remedies

Persoonlijke ervaringen met de Bachs

Ik had jaren lang last van paniekaanvallen en dwanggedachten waardoor de normale dagelijkse dingen voor mij niet meer vanzelfsprekend waren. Ik leefde in constante angst om een nieuwe aanval te krijgen. De Bach Bloesems die Audrey op basis van mijn verhaal heeft samen gesteld sloegen snel aan. Na enkele dagen merkte al verbetering. De angstige gedachten kwamen minder en minder voor, waardoor ik weer op een normale manier kon functioneren.
De Bach Bloesems gecombineerd met gesprekstherapie en AFT laten me terug genieten van het leven.

Bedankt Audrey voor de begeleiding en de Bach Bloesems,

Nico V.

Zowel de Bach Bloesems als de oliën gebruik ik bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Mieke C.

Groep van de overgevoeligheid

Voor hen die overgevoelig zijn voor invloeden en ideeën van anderen

Centaury

Walnut

Holly

Boek een consult

We gaan samen kijken welke Bachbloesem Remedies het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid om je emotionele balans te herstellen.

Ga zelf aan de slag

Hier vind je alle informatie hoe jij zelf aan de slag kan met Bach Bloesems, waar elke remedie voor staat en de dosering om zelf  een flesje aan te maken.